Portada   
QUI SOM? | HISTÒRIA | CURSOS | RACCORD | ENTITATS AMIGUES | CONTACTE | ENLLAÇOS | IMATGES | ACTIVITATS | FER-SE SOCI/A
Activitats  Activitats passades

Ampliar imatge
Dijous, 30 de setembre del 2021
CINEMA DOCUMENTAL
Fuente Álamo. La caricia del tiempo
Fuente Álamo. La caricia del tiempo (2001)

De Pablo García Pérez de Lara
Durada: 72 minuts
Sessions: 20.00 i 22.30 h
Format: DCP

Sinopsi:
El documental acompanya durant un dia diverses persones del poble de Fuente Álamo (Albacete), per la seva edat representatives de la infantesa, la joventut, la maduresa i la vellesa. I mostra els carrers i els racons del poble, els seus homes i les seves dones, els seus sons i les seves veus, els seus costums... Però també, i al mateix temps, el nostre món quotidià. Un món real i concret que, gràcies a la força del paisatge i d’altres elements materials i poètics, planteja qüestions i valors universals: el temps i l’espai, el treball i la festa, l’amistat i l’estima, la memòria i els seus records.

  Fuente Álamo_fs
Arxiu PDF - 1,09 Mb - Data de publicació: 25-09-2021
 
 

Ampliar imatge
Dijous, 7 d'octubre del 2021
ESTRENES. ESTATS UNITS
First cow
First cow (2019)
De Kelly Reichardt
Durada: 121 minuts
Sessions: 20:00 i 22.30 h
Format: DCP

Sinopsi:
First Cow narra la història d’un cuiner (John Magaro) contractat en una expedició de caçadors de pells, a l’estat d’Oregón, durant la dècada de 1820. També la d’un misteriós immigrant xinès (Orion Lee) que fuig d’uns homes que el persegueixen, i de la creixent amistat dels dos en un territori hostil. Una altra visió, poètica i intimista, del naixement dels EEUU.

 
 

Ampliar imatge
Dijous, 14 d'octubre del 2021
CINEMA PER DESCOBRIR. MARROC
Adam
Adam (2019)
De Maryam Touzani
Durada: 98 minuts
Sessions: 20:00 i 22:30 h
Format: DCP

Sinopsi:
Abla regenta una humil pastisseria al seu propi habitatge de Casablanca, on viu sola amb Warda, la seva filla de 8 anys. La seva rutina, dictada pel treball i les feines domèstiques, es veu interrompuda un dia quan algú truca a la seva porta. Es tracta de Samia, una jove embarassada que busca feina i sostre. A la petita l’atrau la nouvinguda des del primer moment, però la mare s’oposa inicialment a acollir una estranya a casa seva. A poc a poc, no obstant, la determinació d’Abla cedeix i l’arribada de Samia obre la possibilitat d’una nova vida a les tres.

 
 
Dijous, 21 d'octubre del 2021
CINEMA NEGRE
The big knife
La podadora-El gran cuchillo (1955)
De Robert Aldrich
Durada: 111 minuts
Sessions: 20:00 i 22.30 h
Format: DCP

Sinopsi:
Charles Castle, un actor de Hollywood molt exigent amb si mateix, no està satisfet de les seves últimes interpretacions. Per això, quan un productor li fa una temptadora oferta que ell considera que danyaria la seva reputació, la rebutja. Però el productor li fa xantatge, amenaçant-lo amb revelar fets del seu passat que entelarien més el seu prestigi que no pas el paper que li ha ofert.

 
 
Dijous, 28 d'octubre del 2021
CINEMA PER DESCOBRIR. ESLOVÀQUIA
Služobníci
Siervos (2020)
D'Ivan Ostrochovský
Durada: 80 minuts
Sessions: 20:00 i 22:30 h
Format: DCP

Sinopsi:
L’Església Catòlica travessa un moment complicat a Txecoslovàquia a principis dels anys 80. El règim comunista amenaça amb destruir la institució, i la sotmet a un control estricte, motiu pel qual es veu obligada a acceptar certes restriccions relacionades amb la llibertat de creences i d’expressió. El clergat està dividit entre «l’església de les catacumbes», que manté el contacte amb el Vaticà i amb la premsa occidental, i la «jerarquia eclesiàstica», que coopera amb les forces del poder i està representada pels sectors pertanyents a l’associació «Pacem in Terris», la vida de la qual va estendre’s al país des de 1971 fins a 1989. Aquest és el context en què els joves seminaristes Michal i Juraj han de decidir si mantenir-se fidels a la seva vocació i idealisme o agenollar-se davant les pressions de la policia secreta.

Contactar | Nota legal | Crèdits Última actualització: Dimecres, 9 de desembre del 2020
Els Dijous del Cineclub és una programació organitzada amb la col·laboració de: