Portada   
QUI SOM? | FER-SE SOCI | HISTÒRIA | CURSOS | RACCORD | ENTITATS AMIGUES | CONTACTE | ENLLAÇOS | IMATGES | ACTIVITATS | FER-SE SOCI/A
Activitats  Activitats passades
Dijous, 25 d'abril del 2024
ESPECIAL BÉLA TARR
Családi tüzfészek
Nido familiar (1979)

Direcció: Béla Tarr
País: Hongria
Durada: 99 min.
Sessions: 20.00 i 22.30 h
Suport: DCP
Tertúlia en finalitzar la 1a sessió

Sinopsi: Retrat íntim d'una família que es desintegra lentament sota diverses pressions a l'Hongria comunista de finals de la dècada dels setantes. La trama de la pel·lícula és enganyosament senzilla, amb algun esdeveniment transcendental, inclòs un que és relativament impactant.

 
 
Dijous, 2 de maig del 2024
CICLE GRANS WESTERNS
Red river
Río rojo, 1948

Direcció: Howard Hawks
País: Estats Units d’Amèrica
Durada: 133 minuts
Sessió única: 21.00 h
Suport: 35 mm
Presentació a càrrec de Pere Cornellas

Sinopsi: Acabada la Guerra de Secessió (1861-1865) i després d'haver sobreviscut a una matança dels indis, el ramader Tom Dunson (John Wayne) i el seu fill adoptiu Matthew Garth (Montgomery Clift) projecten traslladar deu mil caps de bestiar des de Texas fins Missouri. Ningú fins aleshores havia intentat una operació de tal envergadura.

 
 
Dijous, 9 de maig del 2024
CINECLUB EN CURT
Sessió especial Cineclub en curt

El silenci, 2007. Dtor.: Sergio Rubió. 13 min.
Un día con Anna, 2013. Dtor.: Toni Andújar. 17 min.
La herida luminosa, 2022. Dtor.: Christian Avilés. 24 min.
Sessió única: 20.30 h
Suport: DCP

Cada director presentarà el seu curt. Acabarem la sessió amb una taula rodona dels directors i col·loqui a la mateixa sala.

 
 
Dijous, 16 de maig del 2024
CICLE GRANS WESTERNS
Yellow sky
Cielo amarillo, 1948

Direcció: William A. Wellman
País: Estats Units d’Amèrica
Durada: 98 minuts
Sessions: 20.00 i 22.30 h
Suport: DCP
Presentació a càrrec de Pere Cornellas.
Tertúlia en finalitzar la 1a sessió

Sinopsi: El 1867, una banda liderada per James “Stretch“ Dawson (Gregory Peck) atraca un banc i, perseguida pels soldats, opta per creuar les salines de la Vall de la Mort. Després d'un ardu viatge, col·lapsat per la calor i la deshidratació, els proscrits es troben amb una ciutat fantasma anomenada Yellow Sky i els seus únics residents, una jove dura anomenada Mike (Anne Baxter) i el seu avi cercador d'or (James Barton).

 
 
Dijous, 23 de maig del 2024
ESTRENES
Upon entry
La llegada, 2022

Direcció: Juan Sebastián Vásquez i Alejandro Rojas
País: Espanya
Durada: 74 min.
Sessions: 20.00 i 22.30 h
Suport: DCP

Presentació a càrrec de l'equip de la pel.licula, amb posterior col.loqui a la mateixa sala.

Sinopsi: Diego, urbanista veneçolà, i Elena, ballarina de Barcelona, es muden als Estats Units amb els seus visats aprovats per començar una nova vida. La seva intenció és impulsar les seves carreres professionals i formar una família a “la terra de les oportunitats”. Però en entrar a la zona d'immigració de l'aeroport de Nova York són conduïts a la sala d'inspecció secundària, on seran sotmesos a un procés d'inspecció desagradable pels agents de duanes ia un interrogatori psicològicament extenuant, en un intent de descobrir si la parella pot tenir alguna cosa a amagar.

 
 
Dijous, 30 de maig del 2024
CICLE GRANS WESTERNS
Johnny Guitar
Johnny Guitar, 1954

Direcció: Nicholas Ray
País: Estats Units d’Amèrica
Durada: 110 minuts
Sessions: 20.00 i 22.30 h
Suport: 35 mm
Presentació a càrrec de Pere Cornellas

Sinopsi: La relació sentimental entre Vienna, la propietària d'un saló situat als afores d'una ciutat de l'Oest, i Johnny Guitar, un pistoler amb què es torna a trobar en un moment difícil, constitueix tot un clàssic que va aconseguir un gran èxit de taquilla.

 
 
Dijous, 6 de juny del 2024
ESTRENES
탑 -Walk up
En lo alto, 2022

Direcció: Hong Sang-soo
País: Corea del Sud
Durada: 97 minuts
Sessions: 20.00 i 22.30 h
Suport: DCP

Sinopsi: Un director de cinema de mitjana edat visita amb la seva filla, que no ha vist en anys, un edifici propietat d'una dissenyadora d'interiors. Hi són perquè és el que vol estudiar la filla. La dissenyadora els mostra planta per planta les reformes que ha fet. Tots tres entren a les habitacions de cada planta a fer una ullada. La pel·lícula comença així i després comencem de nou des de baix i ascendim planta a planta.

 
 
Dijous, 13 de juny del 2024
ESPECIAL YASUJIRō OZU
麥秋 -Bakushû | 彼岸花-Higanbana
Principios de verano (1951) | Flores de equinoccio (1958)

1a sessió. 20.00h

麥秋 -Bakushû
Principios de verano (1951)
Direcció: Yasujirō Ozu
Durada: 120 min.
Suport: DCP

Sinopsi: Al Tòquio de la postguerra, els membres d'una família convencional porten una vida tranquil·la i serena. La seva única preocupació és la solteria de Noriko, la filla gran, que ja té 28 anys. Però la societat està canviant, i Noriko, que treballa i es diverteix amb les seves amigues, no sent cap necessitat de tenir un marit. Tot i això, el seu germà considera molt imprudent l'actitud independent de la noia.

2a sessió. 22.30h

彼岸花-Higanbana
Flores de equinoccio (1958)
Direcció: Yasujirō Ozu
Durada: 118 min.
Suport: DCP

Sinopsi: Els amics d’un home de negocis demanen constantment consells sobre el matrimoni, la vida conjugal i la vida familiar. La seva serenitat i les seves anàlisis agudes li permeten trobar el consell oportú per a cada situació. No obstant això, quan ell mateix ha d'afrontar una delicada situació que afecta la seva filla gran, ensopegarà amb grans dificultats per trobar una solució al conflicte.

 
 
Dijous, 20 de juny del 2024
ESTRENES
Chlopi
En nombre de la tierra, 2023

Direcció: Hugh Welcham i Dorota Kobiela
País: Polònia
Durada: 115 minuts
Sessions: 20.00 i 22.30 h
Suport: DCP
Tertúlia en finalitzar la 1a sessió

Sinopsi: La història d'una camperola, Jagna, obligada a casar-se amb un granger ric i molt més gran, Boryna, malgrat que ella està enamorada del seu fill, Antek. Amb el temps, Jagna es converteix en objecte de l'enveja i l'odi dels vilatans, i ha de lluitar per preservar-ne la independència. Ambientada al camp polonesa a la cúspide dels segles XIX i XX, els girs dramàtics de la història es relacionen amb els canvis d'estació, el treball dur al camp i les festes tradicionals locals.

 
 
Dijous, 27 de juny del 2024
ESTRENES
Retratos fantasma
Retratos fantasma, 2023

Direcció: Kleber Mendonça Filho
País: Brasil
Durada: 93 minuts
Sessions: 20.00 i 22.30 h
Suport: DCP

Sinopsi: Viatge multidimensional a través del temps, el so, l'arquitectura i el cinema, ambientat al paisatge urbà de Recife, capital costanera brasilera de Pernambuco: un territori històric i humà, examinat a través de les grans sales de cinema que van servir com a espais de convivència durant el segle XX.

 
Pàgina de resultats:    1 2  >> Següent
Contactar | Nota legal | Crèdits Última actualització: Dilluns, 4 de desembre del 2023
Els Dijous del Cineclub és una programació organitzada amb la col·laboració de: